De Wij

Wonen in De Wij in Welgelegen
Met de stad onder handbereik en ruimte om te leven. Zo woon je in De Wij in Welgelegen. Een nieuw woongebied met twee-onder-een-kapwoningen, hoekvilla’sherenhuizen,  herenhuizen aan de Ravellaan en patiowoningen. Omsloten door de Leidseweg, Ravellaan, Schönberglaan en Bartóklaan. De Wij ligt op een mooie locatie, langs de oudste weg naar Utrecht – de Leidseweg. Park Oog in Al is vlakbij, net over de Leidsche Rijn. Hier woon je in de luwte maar met alle voordelen van grootstedelijk gemak. Levendigheid tref je hier in de mix van oud en jong, alleenstaanden en gezinnen. Rust vind je hier in de juiste balans tussen wonen en werken. Samen maakt dat De Wij in Welgelegen.

`Architectuur met een stedelijk gebaar’
In de architectuur van De Wij staat het zogenoemde stedelijk gebaar centraal. Dat betekent dat je bij het ontwerpen niet alleen de voor- en achterkant een eigen gezicht geeft, maar ook oog hebt voor de zijkant. Die kant is net zoveel zichtkant en verdient alleen daarom al detaillering. Juist die details spelen een onderscheidende rol in De Wij. Hier zie je straks de kenmerkende overstekken, mooie horizontale gevelbelijning, erkers en gemetselde schoorstenen uit de jaren dertig. De metselsteen in Hilversums formaat maakt het beeld compleet.Ik houd ervan nadrukkelijk naar de omgeving te kijken. Wat is er qua bebouwing, wat past hier goed bij, wat is de sfeer. De Wij sluit zowel qua ligging als ontwerp èn sfeer naadloos aan bij het naastgelegen Oog in Al. Daar is bewust voor gekozen. Beide wijken spreken een gelijkgestemde groep aan. Namelijk mensen die graag wat ruimte om zich heen hebben, binnen èn buiten. Die graag dingen ondernemen maar net zo lief thuis blijven. Met veel voorzieningen op loop- of fietsafstand. Dat is allemaal gelukt in De Wij in Welgelegen.
Aart Bos, EGM architecten
architect De Wij in Welgelegen

 

Bereikbaarheid De Wij
De Wij ligt op historische stadsgrond, langs de oudste weg naar Utrecht – de Leidseweg. Dit gebied is dan ook zeer goed bereikbaar via de A2, de A12 en het CS. Maar ook fietsend kan je alle kanten op.

Om de hoek bij De Wij
Gelukkig is het bruisende element van Utrecht niet alleen in het centrum terug te vinden. Bij De Wij liggen heel veel voorzieningen letterlijk op steenworp afstand. Vind je het fijn je zaterdag te beginnen met sporten, dan loop je zo een sportschool of het Park Oog in Al in. Cultuur snuiven doe je in de Cereolfabriek – Het Wilde Westen, grand-cafe en bibliotheek. Daar kijk je een film, bezoek je een tentoonstelling van een lokale kunstenaar, of volg je zelf of met je kind een cursus.
Een hapje eten na het werk kan aan de overkant van het Merwedekanaal
– asian style – of in het park Oog in Al, waar je een grotere variatie smaken treft in diverse eetcafés en restaurants. En het is altijd fijn om te weten dat je ook huisarts, apotheek, scholen, kinderopvang en supermarkt in de buurt aantreft. De Wij is overal dichtbij.

De Wij geeft ruimte
Veel variatie: wat kies jij? In deze nieuwe verkeersluwe woonwijk valt voor iedereen wat te kiezen.
Het ontwerp van de woningen straalt de sfeer en nostalgie uit van de stadse wijken uit de jaren dertig. De Wij past dan ook naadloos bij de bebouwing in de naastgelegen wijk Oog in Al. In De Wij zijn de huizen echter nieuwe stijl, ruim opgezet en voorzien van hedendaagse luxe. Dat kan zitten in een extra verdieping of een tuin, maar ook in veilig buitenspelen en sporten. De Wij geeft ruimte aan haar bewoners. Ben jij De Wij in Welgelegen?

Delen:

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen!

* verplichte velden

Delen: